"Vi lever vårt liv framlänges, men vi förstår det baklänges"

måndag 3 november 2014

Fler GIF-animationer

Några exempel på GIF-animationer. De är inte mina, men de visar på ett bra sätt vad det handlar om. En evig loop.  Faktum är att dessa animationer inte är så svåra att göra. Jag har ju som bekant gjort ett antal själv.  Man kan tro att det är en film och på sätt och vis är det väl så. Men det är egentligen ett antal stillbilder som visas efter varandra. Varje bild visas i x antal millisekunder och har man då valt "rätt" bilder så får man denna rörelse. 

Man kan använda allt ifrån 2 bilder och uppåt. Man arbetar i lager, exempelvis i GIMP. Man väljer ut de bilder man skall använda och sedan lägger man dem "på" varandra i den ordning man vill att de skall visas. Man kan visa bilden olika lång tid, lite beroende på vad man vill ha för effekt.

Ballerinan kommer att snurra här till dess att nätet släcks ned.


Aktivitet...


En rörelse...
Om man tittar på en webbsida, vilken som helst, så finns där mängder med GIF-animationer. Allt som rör på sig kan vara GIF. Den typ som jag kallar aktivitet ovan är inte så dum, faktiskt. Det finns få saker som är mer irriterande på en sida än att man inte vet om något händer när man trycker enter.

Jag återkommer med fler sådana bilder.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar